Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Teatrul Elisabeta - Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Vezi oferta acestei firme 0 pareri
0
Ratingul tau: -
Numar de telefon: 
0727.703.703
Adresa: 
Bulevardul Regina Elisabeta 45
etaj II
Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Repere/Indicatii: 
Cismigiu
Program: 
Luni - Duminica: 10:00 - 22:00
Categorie
Teatru, Opera si Opereta 
Modifica profil
modificat pe 25 Mar '14
Spectacole / filme
Servicii extra: 
Cafenea
Numar de locuri: 
400
Afaceri conexe: 
Descriere

Teatrul Elisabeta, situat la etajul II al cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, Nr. 45, se numara printre noile locatii semnate “Elisabeta”, functionand ca una dintre cele mai originale locatii neconventionala ce gazduieste noul teatru independent. Sala, cu o capacitate de 400 locuri, dispune de o scena si un foaier de 66 mp. Interiorul incapatator si intim ofera un aer cosmopolitan clasic Micului Paris.
Construita in stil eclectic, noua noastra locatie, Teatrul Elisabeta, este intr-o cladire monument arhitectural, ce dateaza din anul 1912, fiind una dintre cele mai semnificative cladiri reprezentand stilul arhitectural al epocii. La sfarsitul secolului al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea, arhitectura orasului incepea sa prinda contur la parametrii exigentelor occidentale, cladirea Teatrului Elisabeta facand parte din configuratia cladirilor ridicate la standarde europene, monumente ce marginesc de-o parte si de alta Bulevardul Elisabeta.

Ridicata de catre arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneza Jules de Waldberg, acesta a insuflat din punct de vedere arhitectural stilul eclectic a artei occidentale prin ansamblul elementelor de design care tin atat de modernism, artdeco cat si de clasicism. De-a lungul timpului, cladirea a reprezentat sediul mai multor importante institutii ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar si Micul Senat al Romaniei.
www.teatrul-elisabeta.ro

Pareri despre Teatrul Elisabeta
Se pare ca pana acum nimeni nu si-a exprimat parerea despre Teatrul Elisabeta. Fii tu primul, o sa devii legenda.