Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Idiotul

0 pct
Categorii:
Filme si Teatru
Cand:
Incepe 26 Feb '18 Ora 19:00
Se termina 26 Feb '18 Ora 21:30
Unde:
Teatrul Elisabeta
(vezi toate evenimentele din acest loc)
Adresa: 
Bulevardul Regina Elisabeta 45
Sectorul 2 Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Cumpara bilete
Poza pentru evenimentul Idiotul
Descriere:

“Idiotul” este un roman necesar in lumea de azi, iar spectacolul este nascut din dorinta artistilor de a indrepta lumea catre frumos

Autor: dupa F.M.Dostoievski
Regizor: Bogdana Darie
Asistent regie si miscare scenica: Romina Sehlanec
Lumini: Gabriel Olteniceanu
Sunet: Andreea Jicman
Distributia:
· Printul Miskin: Alexandru Fainisi
· Rogojin: Kostas Mincu
· Nastasia Filipovna: Alexa Tofan
· Ippolit Terentiev: Alexandru Petcu
· Varia: Ada Dumitru
· Ganea: Cozmin Dinu
· Totki: Andrei Atabay
· Aglaia: Marina Fluerasu
· Generalul Epancin: Alin Potop
· Generaleasa Epancina: Nicoleta Moscalenco
· Ptitin: Victor Badoi

Spectacol produs de UNATC „I.L.Caragiale” Bucuresti

„Frumusetea va salva lumea!” este o replica celebra ce apartine unui personaj, nu mai putin celebru: Printul Miskin, protagonistul romanului Idiotul, de F.M.Dostoievski. Spectacolul este o abordare moderna, plina de continut, culoare si energie, in care toate personajele devin eroii principali ai unei istorii de viata tulburata si sublima, in acelasi timp. Iubirea, pasiunea, tradarea, gelozia, iertarea si suferinta se impletesc intr-un spatiu al luminii, bantuit de tenebre, specific marilor scrieri dostoievski-ene. Actorii sunt performerii secolului al XXI-lea, dovedind stapanirea mijloacelor specifice de exprimare artistica, la cel mai inalt nivel. Montarea este moderna, punand accent pe conflictul ideatic si scotand la lumina povestile de dragoste atat de tulburatoare care strabat romanul. Dramatismul piesei deriva din paradoxalitatea trairilor umane, din impletirea comicului cu tragicul actiunilor, dar si din faptul ca spectatorul se recunoaste in personajele de pe scena, care traiesc intamplari posibile in orice timp istoric; de aici deriva si modernitatea acestui atat de celebru roman.

Frumusetea salvatoare, despre care vorbeste Dostoievski, este implinirea naturii umane aflate sub spectrul iubirii absolute. Si chiar daca actiunile lui nu reusesc sa domoleasca spiritele tulburi, „semintele” gandirii sale au toate sansele sa cada pe un pamant manos, schimband traiectorii de viata si linistind sufletele tulburate.

Idiotul este un roman necesar in lumea de azi, iar spectacolul este nascut din dorinta artistilor de a indrepta lumea catre frumos.

Comentarii: