Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Jazz prin Bucuresti

0 pct
Categorii:
Reprezentatii artistice si Concerte
Cand:
Incepe 28 Mar '19 Ora 21:00
Se termina 28 Mar '19 Ora 22:45
Unde:
Restaurant Elisabeta
(vezi toate evenimentele din acest loc)
Adresa: 
Bulevardul Regina Elisabeta 45
Sectorul 2 Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
Detalii preturi/Intrare: 

59 lei

Cumpara bilete
Poza pentru evenimentul Jazz prin Bucuresti
Descriere:

Tip spectacol: spectacol de jazz si slagare romanesti
Componenta:
Aurelian Temisan
Vlad Popescu – tobe
Ciprian Pop – chitara
Adrian Flautistu- contrabas
Prezentator – Cristi Marica

Sinopsis

Restaurantul Elisabeta va aduce in dar in luna martisorului o evocare jazzy, in stil be-bop, a muzicii usoare romanesti.

Proiectul contine o serie de melodii, extrase, cu preponderenta, din perioada interbelica. Poate fi considerat si ca o actiune cu tenta pedagogica, caci setul de melodii va cuprinde, special pentru public, o parte dintre cele mai frumoase piese autohtone, care stau la baza arhitecturii muzicii pop romanesti.

Va fi nu numai un demers cultural coerent, ci si o initiere foarte concetrata a publicului in lumea urbana interbelica, atunci, cand Bucurestiul, se indentifica perfect cu denumirea de ”Micul Paris”. Extrase din turatiile vinilului de altadata, teme clasice semnate Ion Vasilescu (”Astazi e ziua ta”, ”Du-ma acasa mai tramvai”, ”Fetite dulci ca-n Bucuresti”) sau cele cantate de Jean Moscopol (”Tu nu mai esti a mea”, ”Vrei sa ne intalnim sambata seara”), Cristian Vasile (”Zaraza”, ”Iubesc femeia”), vor fi transformate spontan de protagonisti in tonul actual al jazzului de secol XXI. Nu vor fi uitate nici salgarele importante din perioada postbelica (”Oameni” semnat Marius Teicu, antologic in vocea lui Aurelian Andreescu sau ”Cine Oare” facand parte chiar din repertoriul lui Aurelian Temisan, menite sa contureze un soi de fotografie sonora generala a muzicii usoare romanesti a secolului trecut.

Comentarii: