Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Intrebari frecvente - Generale

Generale

Urbo este ghidul tau online prin toate firmele din Bucuresti, de la restaurante si cafenele pana la magazine sau benzinarii. Urbo iti gaseste, arata pe harta si iti povesteste parerile altora despre locurile care te intereseaza. Am creat astfel enciclopedia orasului tau.

De ce sa folosesti Urbo, cand in schimb ai putea suna un prieten? Urbo se diferentiaza fata de traditionalul mesaj dat mai departe din auzite (de cate ori a avut soacra dreptate?). Astfel, Urbo:
Creeaza o atmosfera relaxanta si interactiva unde oamenii adevarati pot sa-si exprime parerile asupra locurilor frecventate de ei;
Formeaza o comunitate puternica ce simte si cunoaste necesitatea exprimarii libere si e constienta ca parerea ei e mai puternica decat orice reclama tipatoare.

Nu credem ca exista vreo persoana care sa nu aiba nevoie din cand in cand de Urbo, dar in general utilizatorii nostri sunt formati din:
Orasenii implicati, dragii de ei,care intotdeauna sunt pusi la current cu cele mai tari locuri si evenimente si se bucura sa impartaseasca stiinta lor comunitatii.
Oameni normali care au vizitat un local sau au folosit un serviciu si vor sa impartaseasca tuturor experienta si parerea lor.
Cei nou sositi intr-un oras care vor sa cunoasca mai bine punctele de interes si perspectiva localnicilor asupra lor.
Oricine doreste sa afle informatii curente, indiferent de zona de interes.
Chiar si cei ce detin afaceri despre care se vorbeste pe Urbo si care vor sa ia pulsul comunitatii in ceea ce priveste serviciile lor.

Pur si simplu tastezi orice te intereseaza, fie ca este numele unei firme, unei strazi, unui produs, numele mancarii favorite, sau pur si simplu orice alta combinatie de cuvinte iti vine in minte. Bara noastra de cautare iti va returna cele mai bune rezultate printr-un algoritm de care insusi Einstein ar fi fascinat. Gandeste-te la ea ca la prietenul acela care stie tot despre oricine!

Desigur, poti sa creezi profilul unei afaceri chiar daca nu ai vreo legatura cu ea, alta decat sa stii cum se numeste si unde se afla (altfel nu prea ai avea sa ce scrii, nu?). La fel de usor poti sa modifici si datele despre o firma, astfel incat cele mai bune informatii sa fie facute disponibile tuturor. Usor, usor aflam impreuna totul despre toate.

Primesti puncte pentru orice parere scrisa, pentru orice apreciere primita din partea membrilor, orice poza sau videoclip adaugat si pentru multe altele. Ca sa intelegi mai bine cum functioneaza sistemul nostru, intra pe pagina Cum sta treaba

Acestea reprezinta diferite titluri care le dam utilizatorilor nostrii in functie de activitatea si vechimea lor pe site. Cu cat cineva este mai activ pe Urbo, postand, comentand, creand continut, cu atat acesta va avea un rang mai mare si, astfel, va deveni acel utilizator ale carui pareri vor fi intotdeauna citite cu un altfel de interes de catre ceilalti.

Premiile sunt multe si mereu se schimba, difera de la ecusoane, cani, tricouri, pana la premii substantiale. Sa nu te surprinda nici eventualele invitatii la diferite evenimente din oras, sau pur si simplu, o invitatie la o cafea cu unii dintre fondatorii Urbo.

Pentru a putea contacta un utilizator, e necesar ca acesta sa-si fi dat acordul pentru a primi mesaje de la alti membri, bifand, atunci cand isi editeaza profilul, casuta "Formular personal de contact". Daca a bifat aceasta cazuta, atunci vei vedea sub poza sa de profil un buton pe care scrie "Trimite mesaj". Daca nu vezi acest buton, inseamna ca nu poti contacta respectivul utilizator. Dand click pe acel buton, se deschide o fereastra in care tu poti scrie mesajul tau pentru acel utilizator. Mesajul ajunge in contul de e-mail al utilizatorului pe care el l-a folosit pentru a se inscrie pe site, iar conversatia dintre voi este una privata si pe care nimeni altcineva nu o poate vedea. Este obligatoriu sa completezi atat subiectul mesajului, pentru ca acelasi subiect il va avea si e-mailul pe care el il va primi si vrei sa te asiguri ca il citeste, cat si campul mesajului, fireste. Atunci cand dai reply la un e-mail trimis prin intermediul Urbo.ro, acesta va ajunge in casuta de mail a celui care ti l-a trimis (si ii poti vizualiza adresa de la care a trimis mesajul).

In primul si primul rand, pentru a fi disponibile notitele, trebuie sa bifezi casuta cu numele "Notite personale pe profilul firmelor" de la sfarsitul paginii de editare a profilului tau. Apoi, pe profilul oricarei firme, va aparea in dreapta sub 'harta' si sub 'etichete' un spatiu unde iti vei putea nota orice idee legata de firma respectiva. Dupa ce ai salvat-o, aceasta va ramane mereu acolo, sa nu te lase sa uiti de ideea notata (desigur, daca doresti o poti sterge sau modifica). Daca cumva ai adaugat firma si la 'Bookmarks', notita scrisa va aparea si in dreptul firmei pe pagina de 'Bookmarks' de pe profilul tau.

Ghidurile reprezinta o grupare de firme selectate de creator, care servesc unui scop anume. Indiferent de scop ("Ghidul celor mai bune restaurante cu specific indian", "Ghidul celor mai bune magazine cu daruri de ocazii" etc.), ghidurile noaste reprezinta o metoda interactiva prin care afli mai multe despre firmele din orasul tau si despre preferintele celorlalti cronicari.