Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Ce este improvizatia

Poza pentru eveniment Ce este improvizatia
Status: 
Deschis
Adauga firma
Categorie ghid: 
Sport si Hobbiuri
19 Mai, 2011
si
0
contribuitori

Improvizatia este abilitatea de a crea, de a cinta, juca, dansa sau vorbi, ca reactie spontana la ceea ce se intimpla in jur sau la propriile ginduri sau sentimente. In acest fel sint create noi moduri de gindire, noi structuri, noi practici.

Capacitatea de a improviza poate fi folosita pentru a facilita diverse forme de comunicare sau manifestare in domenii diferite, de la muzica la afaceri, inventii tehnologice, in relatii de servici sau personale, psihologie, teatru, sport sau marketing.

Improvizatia teatrala presupune adaptarea spontana la situatii reale sau imaginare, la propuneri de spatiu sau situatii sau relatii ale partenerului sau ale coordonatorului de joc.

Teatrul de improvizatie este o forma de teatru in care se folosesc tehnici de improvizatie teatrala pentru a crea dialoguri, scene, cintece sau povestiri. De cele mai multe ori publicul propune unde sa se desfasoare aceste scene, teme sau titluri pentru discursuri si povestiri sau versuri care sa fie integrate in cintece.

Teatrul de improvizatie presupune de multe ori o relatie interactiva cu publicul. Trupele de improvizatie solicita frecvent sugestii din partea publicului, ca o sursa de inspiratie, iar prin acest mod demonstreaza de asemenea ca spectacolul lor nu are scenariu. Aceasta suspiciune planeaza adeseori asupra maestriilor improvizatiei, ale caror spectacole pot parea atat de detaliate, incat spectatorii pot banui ca scenele au fost planificate.

Mai multe detalii aici: http://scoaladeimprovizatie.ro/ce-este-improvizatia/

Firme continute de acest ghid:

Categorie Cursuri arta si hobby
Adresa Bulevardul HRISTO BOTEV 7
Bucuresti, Bucuresti-Ilfov
"Scoala de Improvizatie este un proiect al Fundatiei "Teatru fara Frontiere", una din primele companii de teatru independent din Romania, infiintata in 1996, de Mihaela Sirbu. Mai multe detalii aici: http://scoaladeimprovizatie.ro/despre-noi/"
4.5
Comentarii
Setari de confidentialitate