Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

inadmisibil

0 pct

Am avut o experienta foarte, foarte neplacuta la aceasta sectie din str Pajurei. Pe scurt: in week end am fost plecat din oras, m-am intors duminica pe la orele 13, dupa vreo 2 ore, am gasit pe parbrizul masinii o notificare prin care am fost invitat la aceasta sectie pentru ca as fi blocat accesul pe proprietatea de pe Stirbei voda unde parcasem masina.
In semn de respect fata de aceasta institutie si pentru motivul ca nu ma simteam vinovat, m-am prezentat azi, la prima ora la sediu. Mentionez ca punctul meu de vedere este urmatorul:
- notificarea a aparut brusc duminica dupa masa,
- nu eram parcat pe trotuar
- nu eram parcat in dreptul unui garaj
-nu eram parcat in dreptul bordurii coborate pentru trecere
-nu exista nici un semn de interzicere a parcarii sau stationarii
-in fata si in spatele meu erau masini parcate.
Doresc sa mai fac mentiunea ca , indiferent pe ce loc as fi parcat, am mai gasit bilete amenintatoare pe parbriz, inclusiv masina murdarita cu ulei. Am trecut cu vederea aceste fapte , nu am facut reclamatii desi acum, ma simt cu adevarat hartuit de locatarii acestui imobil.
Ca urmare, la momentul prezentarii in sectia de politie, conform art. 6 din Conventia drepturilor omului cu privire la prezumtia de nevinovatie care se aplica si in materia contraventiei, am rugat ca agentii constatatori sa dovedeasca existenta eventualei contraventii cu mijloace de proba , planse foto. D-na de la registratura mi-a respins cererea fara sa-mi explice baza legala ci doar ca "ea nu vrea" sa-mi arate pozele. Degeaba i-am explicat in cel mai civilizat mod ca eu m-am prezentat nu pentru a-mi fi luate datele, pe care oricum le au in baza de date, ci pentru a vedea daca am gresit intr-adevar . Mi s-a recomandat simplu sa ma adresez instantei. Este solutia pe care, din pacate, o gasesc, tot mai des, toate institutiile statului ca sa rezolve problemele catatenilor.
Felul in care am fost tratat, felul in care mi s-a vorbit si intreaga atitudine a doamnei sunt in totala contradictie cu responsabilitatile care fac referire la transparenta si orientarea catre cetatean.