Oras
  • Bucuresti-Ilfov
  • Bucuresti

Dezastru!!!

0 pct
1
Firma: 

Acest tur prost organizat prin design a fost culminat de o si mai precara abilitate a ghidului Cucu in a interactiona social.

Prima zi in care s-a cumulat oboseala de mai mult de 20 de ore pt a ajunge in Buc la 5:30, cazarea a fost facuta la 11pm la un hotel nefunctional de “4 stele” (locat in zona agricola, cu Spa inchis pe motive post pandemic, baile camerelor cu jacuzzi inoperabile, restaurantul si barul hotelului inchise pe motive de extra sezon (in luna August)

Toate acestea au facut ca in prima zi sa ma simt extenuat flamand si in imposibilitate de a ma simti bine, fortat sa comand mancare de la singura taverna disponibila in pofida celor mai mult de 20 de persoane din group care doar si-au adresat nemultumirile verbal ghidului Cucu!

Ziua a doua, speranta de a fi doar un incident intamplator neplacut in ziua precedenta, a continuat sa uimeasca defavorabil:
Croaziera in jurul muntelui Athos a fost ratata din lipsa de organizare: dupa 4 ore de condus pe serpentine, am asteptat 2 ore dupa ghidul Cucu sa coordoneze grupul. Intr-un tarziu, ospatarul unei terase locale a inmanat ghidului o care de visita unde se pot aranja din timp croaziere pentru grupuri mai mici.. Din pacate, chiar daca ghidul Cucu poate ar avea acum optiunea de a suna din timp in viitor, pierderea zilei de vacanta cu alte 4 ore de condus inapoi pe serpentine, este irecuperabila.

Acelasi program nerespectat al obiectivelor din program, precum si a orelor de pauza promise la 2-3 ore de condus sunt culminate de ghidul Cucu prin informatiile sacadate din timpul traseului. Pe fondul unui post de radio a carui semnal ce se pierdea continuu la un volum de 2/10, amalgamul de informatii fara noima ce erau adesea presarate cu “cum am mai spus” “cum bine stiti” “nu imi vine sa cred ca ati uitat” , intrerupeau tihna partiala gasita in linistea plictisitoare a atmosferei din autocar.

M-am simtit neadecvat unei atmosfere relaxante de vacanta ci mai degraba ca la o ora de istorie unde un profesor deconectat de realitate, ce isi predica pasiunea pentru istorie, ma mustra daca nu tineam pasul cu experienta si informatiile prezentate de ghidul Cucu.

Apogeul acestui circuit dezastru a culminat cu o SECHESTRE a intregului grup de catre ghidul Cucu intr-o parcare cu pietris kilometri de Cap Sounion.

Nerespectand programul prestabilit de Europa Travel, in a visita Cap Sounion pe seara si a admira spectaculosul apus ca parte a acestui tur optional, ghidul Cucu odata adresandu-i-se plangerea ca am fost adusi la ora 13 in varful Cap Sounion pentru a lua masa, a hotarat in mod abuziv de a bloca si forta intregul grup in a astepta apusul intr-o parcare neamenajata in plin soare, in drum inapoi spre Athena

Eu, membrii familiei mele si tot restul grupului, odata ajunsi in arsita orei 12:30 la Cap Sunion am fost fortati si conditionati dupa 5 ore, sa semnam un PROCES VERBAL print care renuntam sa vedem apusul abia la ora 5:37PM!!

Eu as numi acest lucru o majora privare de drepturi si o sechestrare in pofida dorintei mele am fost constrans eu, familia mea si intregul grup sa ramanem 5 ore. Majoritatea si-au exprimat doleantele verbal (poze si filmari doveditoare la disponibile la cerere) in nenumarate randuri ghidului Cucu care, cu incapatanare acerba, vehementa, abuziva si total nepotrivita unui serviciu turistic autorizat, a cedat si accept la cererea conducerii Europa Travel sa intocmeasca un proces verbal de “ridicarea sechestrarii” si intoarcerea spre Athena la orele 5:37PM, cu sosire la hotel dupa 8:30 PM.

Cu exceptia celor doua ore la Acropole in prezenta ghidului local (kudos),
ziua 4 a fost PUSCARIE!!!

Pe scurt, nu as recomanda si cu siguranta voi evita orice plan de vacanta cu Europa Travel si cu precadere as evita incompetentul ghid Cucu.

Toate cunostintele conglomerate ale ghidului Cucu, modul dumnealui de orare bulversant, autoritar si exagerat de strigator (volum 9/10) pentru a captiva atentia grupului, NU ESTE O EXPERIENTA PLACUTA, nicidecum DE VACANTA.

Din trei tururi optionale, ale acestui circuit toate trei au fost esecuri:
- croaziera la muntele Athos - ratata din cauza ghidului Cucu, implicit ziua de vacanta datorita drumului dus-intors pana la baza muntelui si asteptarea de peste doua ore in a solutiona organizarea. ( la sugestia unui ospatar, ghiul a fost inmanat o carte visita pt tururi cu mai putin de 45 persoane)
- Visita si apusul la cap Sounion prevazuta sa dureze 2-3 ore, a asuat deoarece ghidul Cucu a initiat plecarea la ora 11:30 sperand probabil sa isi termine ziua de lucru cu mult mai devreme, nu avea cum sa includa apusul stabilit in programul Europa Travel. O zi memorabil de dezastruoasa.
- Visita la “Micene” a durat o ora. Ghidul Cucu a grabit grupul oricum injumatatit, sa iasa de pe situl arheologic, prezentand prima data vestitul amfiteatru , parte din patrimoniul UNESCO, iar apoi ruinele de langa iesire, aratandu-ne in acelasi timp iesirea dupa 17min. A trebuit sa petrecem 30 de minute pe o terasa in asteptare deoarece era foarte greu de urcat inca odata la amfiteatru pentru a face poze cu familia.

Nu au fost oferite chitante contravalorice pentru aceste tururi cand au fost achitate.
Am primit in schimb o singura chiatanta fiscala via email in momentul in care am solicitat retragere de la al 3- lea tur in baza experientelor cu tururilor precedente.

Alte note:
- o pauza de toaleta dureaza 45 de minute ( la doua ore dupa masa)
- Soferul si ghidul Cucu intr-o continua contrazicere pe tot parcursul circuitului
- Soferul a parcurs 120 de km in peste 4 ore gresind de doua ori intrarea pe o centura spre Matadora. Sosirea la hotel a fost dupa ora 11pm
- Au fost doua incidente in care ghidul Cucu, prin lipsa de discernamant si inflexibilitatea dovedita, a fortat grupul sa consume timpul de alocat unei pauze de pranz sau cina in locuri inadecvate:
- intregului grup i-a fost sugerat sa ia masa la in restaurant pescaresc unde, patronul acestuia, ne-a fortat sa ne asezam la o masa lunga comuna “ca la pomana” - grupul nu a acceptat si neavand alta optiune culinara in popasul respectiv, au pierdut timpul asteptand plecarea.
- Intr-o alta ipostaza, singurul restaurant din satul respectiv, avea 3-4 feluri de mancare si un singur fel de bere! Majoritate grupului a protestat verbal, dar fara succes, pt ca 3-4 cupluri comandasera deja mancarea.
- Autocarul este foarte vechi, uzat si putin intretinut: tavan patat, perdele desprinse, aparatori sine de perdele desprinse sau/si provizoriu prinse cu holsuruburi in loc sa fie inlocuite.
- Dotarile precare ale autocarului, contin un sistem audio-video care a fost doar foarte putin folosit pt un cateva foldere cu muzica diversa: manele, populara, bug, usoara romanesca foarte veche.
- Autocarul duce lipsita de banalele incarcatoare USB foarte des intalnite in transportul public.
- Un membru din familia mea a fost intepat de o viespe in picior in interiorul autocarului.

Setari de confidentialitate